Modules

Documenten

Ook binnen de bouwsector zijn documenten hét middel om mee te communiceren. Daarom is het van het grootste belang om zorgvuldig en accuraat met deze papieren en bestanden om te gaan. Daarom is ‘Documenten’ de basismodule van BIMlink. In deze module kunnen alle soorten bestanden worden gerubriceerd en opgeslagen. Vervolgens wordt van elk bestand bijgehouden wat er met het bestand is gebeurd en wie ze wanneer heeft bekeken. Tevens worden door versiebeheer alle oude versies van het bestand opgeslagen en kan er altijd teruggegrepen worden op een eerdere versie. BIMlink biedt dus een volwaardig filesharing-systeem aan voor uw projecten.

documents-on-ipad
back-in-time

Bekijk oudere versies

Bekijk vorige versies van je documenten en andere informatie om inzicht te krijgen in hoe je gegevens en projecten veranderd zijn.

Ruimtes en gebieden

Een gebouw kan niet bestaan zonder ruimtes, daarom is het ruimtebeheer van groot belang. Met de module ‘Ruimtes en gebieden’ hebben de gebruikers inzicht in diverse typen oppervlaktes zoals die uit de NEN2580 en het Bouwbesluit. Ook worden oppervlaktes die te maken hebben met de (brand)veiligheid overzichtelijk getoond. Op dit moment zijn we ook bezig online plattegronden te integreren in deze module zodat de informatie ook via die weg te ontsluiten is.

areas-on-screen

Ruimteboek

De module ‘Ruimteboek’ is eigenlijk een vervolg op de module ‘Ruimtes en gebieden’. Het Ruimteboek laat per ruimte van een gebouw zien welke informatie er met die ruimte gemoeid is. Niet alleen metrische gegevens zijn beschikbaar, maar ook welke objecten zich in die ruimte bevinden en welke informatie over die objecten beschikbaar is in BIMlink. Dit geldt ook voor elementen die de betreffende ruimte begrenzen zoals wanden, deuren en ramen. Alle informatie staat dus overzichtelijk bij elkaar gegroepeerd.

roombook

Gebouwelementen

Een gebouw bestaat al snel uit (tien-)duizenden objecten. Het is dus heel makkelijk om snel het overzicht kwijt te raken in alle informatie die daar mee gemoeid is. In samenwerking met DeltaPi heeft BIMlink twee zeer krachtige tools ontwikkeld waarmee u als gebruiker alle informatie die u zoekt snel kan vinden. Uw startpunt kan een 3D-model in de Project Manager zijn waarmee u snel alle beschikbare informatie in BIMlink kan opzoeken. Of u kan vanuit BIMlink met één druk op de knop in het 3D-model zien waar een object zich in het gebouw bevindt.

Meer mogelijkheden

BIMlink heeft nog veel meer functies. We presenteren ze graag aan u.

Neem dus nu contact op