Over ons

Onze start

BIMlink is begonnen als een initiatief van B+M Den Haag als antwoord op de vraag hoe gebouwinformatie het beste is te delen met anderen. Om optimaal gebruik te maken van kennis bij andere partijen is direct een samenwerking aangegaan met verschillende partijen in de bouwsector en aangrenzende disciplines.

In het begin was het platform voornamelijk geschikt voor het uitwisselen van documenten, maar inmiddels is het veel meer dan dat. Nu kan gebouwinformatie op allerlei niveau’s en van alle elementen beheerd en bekeken worden. Hierdoor is het een veelzijdig instrument geworden voor alle partijen die betrokken zijn bij een gebouw.

Onze missie

Het is de missie van BIMlink om het gat tussen de complexe BIM-werkelijkheid van de heden­daagse bouwkundige disciplines enerzijds en de praktijk van projectontwikkelaars en gebouw­beheerders anderzijds te overbruggen. Binnen veel bouwprojecten blijkt namelijk dat één centrale bron van informatie onontbeerlijk is, maar vaak ontbreekt. BIMlink is dit centrale informatiepunt gedurende de hele levensduur van het gebouw.

short-menu

Onze visie

Een constructeur hoeft geen inzicht te hebben in de verschillende veiligheidscertificaten van het deurbeslag, terwijl de leverancier van het deurbeslag niet geïnteresseerd is in de sterkteberekeningen van de fundering. In BIMlink heeft elke partij toegang tot specifieke informatie die noodzakelijk is voor de eigen discipline. Niet meer en niet minder. Het zorgt ervoor dat de wildgroei aan gebouwinformatie voor iedereen overzichtelijk blijft. Echter, omdat de informatie  uit één systeem komt is deze altijd onderling gecoördineerd.

Daarmee is BIMlink bedoeld voor alle partijen die betrokken zijn bij de gehele levenscyclus van een gebouw. Dit geldt voor de partijen in de ontwikkelfase (denk aan de project­ontwikkelaar, de architect of de constructeur), partijen in de uitvoeringsfase (zoals de aannemer en de leveranciers) en voor partijen in de beheer- en onderhoudsfase van het gebouwproces. Daarnaast is BIMlink ook expliciet bedoeld voor de eindgebruiker van gebouwen.

BIMlink maakt onderscheid tussen partijen die gebruik maken van specialistische software – zoals Autodesk Revit, Tekla of ArchiCAD – en partijen die dit niet doen. De informatie in BIMlink is ook zonder specialistische kennis of gebruik van deze pakketten toegankelijk en bewerkbaar.

ONS TEAM

Roy van der Velden

Roy van der Velden

Public relations

Contactpersoon voor bestaande en nieuwe klanten

Jasper van Amstel

Jasper van Amstel

Application architect

Ontwikkelt alles wat digitaal is binnen BIMlink

Onze partners

Door samen te werken wordt optimaal gebruik gemaakt van de specialistische kennis van de verschillende partners. Daarnaast zijn de ontwikkelaars van BIMlink ook direct de eerste gebruikers.

B+M Den Haag is een bouwkundig advies- en tekenbureau met ruim 25 jaar ervaring in binnen- en buitenland. Als uitvoerend architect is B+M Den Haag verantwoordelijk voor de technische uitwerking van diverse bouwprojecten op verschillende schaalniveaus. Het B+M team bezit uitgebreide kennis op het gebied van bouwtechniek, detaillering, bouwbesluit, regelgeving, CAD en BIM. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een bureau met een specifieke kennis en ervaring op het gebied van procesondersteuning en coördinatie tussen de betrokken partijen.

B+M Den Haag wordt door haar opdrachtgevers gewaardeerd om de hoge technische kwaliteit van het werk. De technische uitwerking wordt altijd in samenspraak met de architect ontwikkeld, waardoor ook de architectonische kwaliteiten en uitgangspunten van het ontwerp zorgvuldig bewaakt worden.

DeltaPi heeft veel ervaring met het maken van bouwkundige software voor de CAD- en BIM-wereld. Dankzij de combinatie van kennis van de bouwpraktijk en expertise van het Revit BIM-platform levert DeltaPi BIM-totaaloplossingen van ontwerp tot uitvoering. De klantenkring van DeltaPi omvat veel grote architectenbureaus en ingenieursbureaus met strenge eisen en wensen, maar ook toeleveranciers die efficiënt mee willen draaien in de BIM-workflow. DeltaPi zorgt binnen BIMlink voor de koppeling met het BIM-model en het presenteren van de 3D-geometrie via de DeltaPi Viewer.

Post en Eger hang- en sluitwerk B.V. produceert en levert hoogwaardig hang- en sluitwerk en toegangscontroleoplossingen.  Daarmee levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de toenemende behoefte van de gebruiker aan veiligheid, duurzaamheid, privacy en esthetiek. Door intensieve projectbegeleiding, advies en hoge kwaliteit  levert P+E een aanzienlijke reductie op de kosten van het project.

Onze klanten

Nog meer over ons?

We komen ons én BIMlink graag bij u presenteren.

Maak nu een afspraak